dinsdag 27 september 2011

The Bachelor

Er is weer een nieuwe serie op televisie van The Bachelor! Smullen! Heerlijk, vijfentwintig vrouwen die bijna letterlijk vechten om de aandacht van één man. Uiteindelijk gaat één vrouw er met de trofee van door. Een trofee? Ja: u heeft de meest begeerlijke vrijgezel van Nederland gewonnen!

De vrijgezel in kwestie, Lars, schat ik rond de vijfenveertig jaar. Wat blijkt: onze casanova is nog maar achtendertig. Maar goed: met een reeds redelijk doorleefd hoofd, laat hij zich aangenaam verassen en het hof maken door diverse dames in de leeftijd van drieëntwintig tot vierendertig jaar. Deze dames zijn momenteel nog in “de race” om The Bachelor te voorzien van het predicaat “bezette man”. Dit alles in een sprookjesachtige en romantische sfeer op Curaçao. Ja, hier lijkt alles beter en aantrekkelijker dan in het echte leven. Dream on!

Als een vrouw de hoofdpersoon in deze serie geweest zou zijn, zou in de media groot uitgemeten worden aan welk een hoerig gedrag deze dame zich schuldig maakt. Een dame van lichte zeden! Maar een man daarentegen: geen enkel probleem. Hij waant zichzelf een Don Juan en zou het liefst al deze dames tot zijn harem toevoegen. Geef hem ongelijk! Geniet van het leven, toch? Ik denk dat wanneer er een petitie komt om polygamie te legaliseren dat onze Lars zeker zal tekenen. Wat? Ik denk dat hij de petitie gaat organiseren!

Maar waarom is deze meneer nog vrijgezel? Dat vraag ik mij dan af. Even deze Don typeren: strak wit t-shirt om een gespierde borstkast, goed verzorgd, getraind en gebruind lichaam, kaki-kleurige broek en blootsvoets geschoeid. Zijn hoofd is wel redelijk getekend door het leven (of door de zonnebank) maar juist dat geeft hem ook een sterke aantrekkingskracht. Dat zie ik ook wel. Dan ben ik toch niet de enige? Hij schijnt een goedlopend bedrijf te hebben, dus geheel onbemiddeld zal hij ook niet zijn. Of te druk met zijn werk misschien dat enig sociaal contact erbij in is geschoten? Kan ook. Of toch iets te glibberig? Want dat is-tie zeker. Wat een glijer, die Lars. 

Met een dame naar keuze mag hij zich een dagje vermaken om de betreffende dame beter te leren kennen. Van binnen en van buiten. Vandaag ben JIJ aan de beurt! Alle wapens worden uit de kast getrokken en alle dromen die elk meisje vroeger ooit heeft gehad worden werkelijkheid. Het ontbreekt er nog aan dat hij ze op een wit paard op komt halen vanuit “the mansion” (zijn gouden kooi om de dames gedurende het programma in te bewaren). Zie in dit geval de witte, te dure en te gladde cabrio even als surrogaat-paard. Haren in de wind en de betovering kan beginnen. De dames worden als was in zijn handen en Lars kan niets meer verkeerd doen.

Of toch? Want wat zijn dames toch gemeen! Heel apart. Leugens worden verteld en gedeeltelijke waarheden. Dit alles om de heer in kwestie maar aan zich te binden. Hij is voor mij! Afblijven! Wat een haat en nijd, maar heerlijk om naar te kijken!

Ik hoop oprecht dat zowel Lars als de dame welke hij gaat kiezen het geluk vinden waarnaar ze op zoek zijn. En dat alles toch niet een droom blijkt te zijn. Gevoed door de prachtige omgeving en perfecte situatie. Of dat zijn keus gebaseerd blijkt te zijn op leugens. Want ik denk niet dat deze Bachelor zich nogmaals een dergelijk programma op TV kan veroorloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten